(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Firmalar mahsulot ishlab chiqarish jarayonida omillarni turli kombinatsiyada biriktirish orqali xarajatlarni minimallashtirishga urinadi. Ma′lum miqdordagi mahsulotni ko`proq mehnat va kamroq kapital sarflab olish yoki buni teskarisini kuzatish ham mumkin. Har qanday holatda ham omillar sarfini optimal nisbatda biriktirish orqali ishlab chiqarish xarajatlarini minimallashtirish maqsad qilib qo`yiladi.