(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Alisher Navoiyning , Mahbub ul-qulub" asarida bayon etilgan gʻoyalar, ayrim hikoyatlar tahlili bilan boyitilgan. Navoiyning , Mahbub ul-qulub" asarida odob-axloq gʻoyalari toʻgʻrisida soʻz borar ekan, kishilarning ezgu sifatlari - saxiylik, mehribonlik, hilm, rostgoʻylik, mehnatkashlik, kamtarlik, tavoze’ singari qator fazilatlar ulugʻlanadi. Dangasalik, takabburlik, fisq-u fasod, yolgʻonchilik, firibgarlik, johillik, ochkoʻzlikni Navoiy insoniylikka zid illatlar deb qaraydi. Asarda mutafakkirning uzoq yillar davomidagi hayotiy tajribasi, kuzatishlari asosida chiqargan xulosalarini original fikrlar orqali mulohaza qiladi.