(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o`zbek mumtoz adabiyotining yirik vakillaridan biri bo`lgan Muhammadrizo Ogahiyning tarixiy asarlari shu jumladan, , Zubdat ut-tavorix “ asari tahlil qilinadi. Maqolada Ogahiyning tarixga bo`lgan munosabatlari, uni o`rganishdagi qarashlari ushbu asari orqali ochib beriladi. Ogahiy asarlarining bugungi kundagi o`rganilishi, ahamiyati hamda uning asarlari o`tmishni o`rganishdagi muhim manba ekanligi bayon qilinadi.