(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston davrida yoshlarning tarixiy xotirasini shakllantirish jarayonining mazmuni, metodlari va strategik ahamiyati keng ilmiy tahlil qilingan. Mamlakatda amalga oshirilayotgan ijtimoiy-siyosiy islohotlar, ta’lim tizimidagi modernizatsiya, milliy qadriyatlarni tiklash jarayonlari bilan yosh avlodda tarixiy ongni mustahkamlashning uzviy bog‘liqligi ochib beriladi. Tadqiqotda tarixiy xotirani rivojlantirishga ta’sir qiluvchi omillar, ta’lim resurslari, pedagogik yondashuvlar hamda amaliy loyihalar o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, davlat siyosati, tarixiy-ma’rifiy tashabbuslar va zamonaviy pedagogik texnologiyalar uyg‘unligi yoshlarning o‘zlikni anglashida muhim omilga aylangan.