(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada 7-sinf o‘quvchilarining axloqiy-tarbiyaviy dunyoqarashini shakllantirishda «Tarbiya» fanining o‘rni tahlil qilinadi. Insonparvarlik g‘oyalari yosh avlod qalbiga qanday singdirilishi, ularning ongida bu tushunchalarning mustahkam o‘rnashishi uchun qanday pedagogik metod va yondashuvlar samarali bo‘lishi mumkinligi yuzasidan ilmiy xulosa va takliflar beriladi. Shuningdek, maqolada «Tarbiya» fanidagi mavjud dars mazmunining insonparvarlik tamoyillari asosida boyitilishi va o‘qituvchining o‘quvchi bilan individual ishlashi orqali erishiladigan natijalar statistik tahlillar bilan isbotlab beriladi.