(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekiston sharoitida mahalliy budjet daromadlarini oshirishning innovatsion yo’llari, raqamlashtirish, sun’iy intellekt va davlat xususiy sherikchilik (DXSH) mexanizmlari orqali daromadlarni barqaror oshirish yo’nalishlari tahlil qilinadi. Hududlarda fiskal mustaqilligini kuchaytirish bo’yicha Prezident SHavkat Mirziyoyevning strategik g’oyalari asosida amaliy takliflar kiritilgan. Mahalliy obligatsiyalar, kadastr resurslarini raqamlashtirish va elektron to’lov tizimlari samaradorligi o’rganilgan