(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotshunosligi va adabiy tanqidining yirik namoyandalaridan biri — Matyoqub Qo‘shjonovning ilmiy merosi, tanqidchilik uslubi, adabiy jarayondagi xizmatlari tahlil qilinadi. Olimning ilmiy izlanishlari, Navoiyshunoslik, adabiyot tarixi va adabiy tanqid masalalariga qo‘shgan hissasi yoritiladi. Qo‘shjonovning adabiyotshunoslikka oid ilmiy qarashlari bugungi kun adabiy jarayonini o‘rganishda muhim manba sifatida baholandi.