(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Genetik jihatdan modifikatsiyalangan xamirturushlar toksik metabolitlarni kamaytirish orqali fermentatsiya jarayonining samaradorligini oshiradi. Bu xamirturushlar mahsulot sifatini yaxshilash, ekologik xavflarni kamaytirish va sanoat jarayonlarini barqarorlashtirish imkonini beradi. Genetik modifikatsiya metabolik yo‘llarni optimallashtirish va ferment faolligini barqarorlashtirish orqali xamirturushlarni murakkab ishlab chiqarish sharoitlariga moslashtiradi. Bunday xamirturushlar farmatsevtika, oziq-ovqat, bioyoqilg‘i va kimyo sanoatida sifatli va ekologik toza mahsulotlar ishlab chiqarish imkoniyatini kengaytiradi. Tadqiqotlar genetik muhandislik yondoshuvi yordamida toksik metabolitlarni kamaytirishga qaratilgan samarali strategiyalarni ishlab chiqishga imkon beradi.