(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada Alisher Navoiyning mashhur "Farhod va Shirin" dostonidagi obrazlar tizimi chuqur tahlil qilinadi. Maqolada asosiy obrazlarning badiiy-falsafiy qiyofalari, ularning yetuk inson ideali va ilohiy ishq timsoli sifatidagi o‘rni atroflicha ko‘rib chiqiladi. Maqolada Navoiyning boshqa adabiy manbalardan farqli o‘laroq, Farhod obrazini markaziy qahramon darajasiga ko‘tarishi va unga berilgan o‘ziga xos xususiyatlar qiyosiy tahlil orqali asoslanadi, natijada dostondagi obrazlarning o‘zbek adabiyoti va umumbashariy qadriyatlar kontekstidagi betakror o‘rni yoritiladi.