(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Sharq mumtoz adabiyotida Jamshid obrazining shakllanishi, uning mifologik ildizlari va badiiy talqinlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Qadimgi Eron mifologiyasi va Firdavsiyning “Shohnoma” dostonidan boshlab Nizomiy, Jomiy va Alisher Navoiy ijodigacha bo‘lgan adabiy manbalarda Jamshidning tutgan o‘rni, uning ikki qirrali — ma’rifatparvar va kibr qurboni sifatidagi obrazlari yoritiladi.