(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Huvaydo ijodining shakllanishida eng katta va eng salmoqli ta’sir aynan Alisher Navoiy merosiga tegishli boʻlgani. Shoirning g‘azallaridagi ma’no teranligi, ishq va irfon talqini hamda obrazlar tizimi aynan Navoiy ruhiy maktabining davomiyati ekanini ochib berilgan. Bu ta’sirni Huvaydo g‘azallarini tahlil qilganda, xususan Navoiyning “Shayx San’on” hikoyasidagi ma’naviy sinov va ilohiy muhabbat g‘oyalari bilan uyg‘unlikda yaqqol ko‘rishimiz mumkin.