(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy ijodidagi “Xamsa” asaridagi to`rtinchi doston “Sabbai sayyor” dostoni va undagi birinchi iqlim hikoyasi tahlil qilinadi. Maqolada dostonning asosiy qahramonlari Shoh Bahrom uning sevgilisi Dilorom obrazi va hikoyadagi ramziy qahramonlar Farrux va Axiy obrazlari o`raganiladi. Maqolada hikoyaning syujeti, axloqiy-tarbiyaviy va falsafiy mazmuni tahlil qilinadi. Qolaversa, ramziy unsurlari qora qasr ramzi orqali inson ruhidagi ichki kurash, axloqiy sinovlarni va ruhiy kamolotini shakllantirishdagi ahamiyatiga e`tibor qaratadi.