(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bo‘lajak pedagoglarning psixologik xususiyatlari doimo dolzarb va keng qamrovli mavzulardan biri hisoblanadi. Chunki har bir kasb egasi o‘z sohasida mukammallikka intilishida nafaqat kasbiy bilim va ko‘nikmalarga, balki shaxsiy psixologik xususiyatlarga ham tayanadi. Ayniqsa, pedagogik faoliyat – jamiyat taraqqiyoti va kelajagi bilan bog‘liq bo‘lgan eng muhim sohalardan biri bo‘lib, unda ishlaydigan shaxslarning psixologik jihatdan tayyorgarligi katta ahamiyatga ega. Bo‘lajak pedagoglarning psixologik xususiyatlarini o‘rganish orqali nafaqat ularning shaxsiy va kasbiy rivojlanishini ta’minlash, balki umuman, ta’lim sifatini oshirish va zamonaviy jamiyat talablariga mos kadrlar tayyorlash mumkin.