(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Alisher Navoiy tomonidan yaratilgan Majolis un-nafois — turkiy adabiyot tarixida mukammal tazkiralardan biri bo‘lib, o‘z davri ijodkorlarining hayoti, ijodi va ma’naviy dunyosini chuqur aks ettiradi. Asarda qariyb ikki yuzga yaqin shoirlar haqida ma’lumot berilishi, ularning badiiy mahorati, she’riy uslubi va shaxsiy fazilatlari nozik kuzatuv bilan tasvirlanishi tufayli , Majolis un-nafois’’ o‘zbek adabiyoti uchun beqiyos manba hisoblanadi.