(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maktabgacha ta’lim muassasalarida pedagog kadrlarning pedagogik tayyorgarligi ta’lim jarayonining samaradorligini belgilovchi asosiy omildir. Pedagogning kasbiy kompetensiyasi, bolalar psixologiyasi bo‘yicha bilimlari, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash qobiliyati hamda kommunikativ madaniyati maktabgacha yoshdagi bolalarda bilish jarayonining rivojlanishini ta’minlaydi. Mazkur tadqiqotda pedagog xodimlarning tayyorgarlik darajasi, ularning kasbiy mahoratini shakllantirish usullari, amaliy mashg‘ulotlar, innovatsion metodlar va muntazam malaka oshirish jarayonlarining ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, tarbiyachi faoliyatida motivatsiya, o‘z-o‘zini rivojlantirish, ta’lim muhitini to‘g‘ri tashkil etish va bola shaxsiga individual yondashuvning o‘rni yoritiladi. Olingan natijalar maktabgacha ta’lim tizimini takomillashtirish, pedagoglarni zamonaviy talablarga mos tayyorlash va ta’lim sifati oshishiga xizmat qiladi.