(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ma’lumotlarni ierarxik, tarmoqli va relyatsion modellari, SQL Server haqida umumiy ma’lumot va SQL Serverda xotira tuzilmasi haqida so’z boradi. Maqolada har bir modelning afzalliklari va kamchiliklari, SQL Serverning asosiy funksiyalari va xotira tuzilmasining ishlashi haqida batafsil ma’lumot berilgan. Maqola ma’lumotlarni boshqarish tizimlari va SQL Server bilan ishlaydigan.Ma’lumotlarni boshqarish tizimlari turli xil ma’lumotlarni saqlash va ularga kirishni ta’minlash uchun mo’ljallangan. Ma’lumotlarni boshqarish tizimlarining asosiy vazifasi - ma’lumotlarni saqlash, yangilash va ularga kirishni ta’minlash. Ma’lumotlarni boshqarish tizimlari uchta asosiy modelga ega: ierarxik, tarmoqli va relyatsion.