(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining maktabga moslashuvi jarayoni, psixologik moslashuvning asosiy komponentlari, moslashuvga ta’sir qiluvchi ichki va tashqi omillar, shuningdek, psixologik qo‘llab-quvvatlashning samarali usullari ilmiy asosda yoritilgan. Maktabga moslashuv davrida bola ongida kechadigan emotsional, ijtimoiy va kognitiv o‘zgarishlar tahlil qilinib, o‘qituvchi va ota-onaning roli alohida ko‘rsatib o‘tilgan.. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim tizimida ijobiy psixologik muhit yaratishning muhimligini asoslab beradi.