(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining 2023-yilgi yangi tahririda kiritilgan asosiy o‘zgarishlar tahlil qilinib, ushbu o‘zgarishlarning “shaxs – jamiyat – davlat” paradigmasi doirasida fuqarolarning erkinliklari va ijtimoiy-iqtisodiy farovonligini ta’minlashdagi roliga e’tibor qaratiladi. Tadqiqotning maqsadi – 1992 va 2023-yilgi Konstitutsiyalarni solishtirish, yangi tahrirda kiritilgan ijtimoiy majburiyatlarning o‘sishini va Legatum Prosperity Index reytingidagi dinamikani statistik jihatdan baholash orqali Konstitutsiyaviy islohotlarning amaliy natijalarini aniqlashdir. Natijada, 2019–2024-yillarda O‘zbekistonning farovonlik indeksidagi 102-o‘rindan 86-o‘ringa ko‘tarilishi Konstitutsiyaviy o‘zgarishlarning ijobiy ta’sirini tasdiqlaydi.