(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohotlarning jamiyat farovonligini ta’minlashdagi muhim rolini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda mamlakatning barqaror iqtisodiy o‘sishga erishish yo‘lidagi institutsional va tarkibiy o‘zgarishlar ko‘rib chiqiladi [1]. Asosiy e’tibor bozor mexanizmlarini mustahkamlash, kichik va o‘rta biznesni qo‘llab-quvvatlash hamda aholi turmush darajasini oshirishga qaratilgan davlat siyosatiga qaratilgan [2]. Maqolada islohotlarning aholi daromadlariga, bandlik darajasiga va ijtimoiy himoya tizimining samaradorligiga ta’siri baholanadi [3]. Xulosa qilib aytganda, iqtisodiy islohotlar — bu farovon va adolatli jamiyat qurishning asosiy garovidir [4].