(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada xalq hunarmandchiligi yo‘nalishida ta’lim berishda matematik bozor metodidan foydalanishning nazariy asoslari, pedagogik imkoniyatlari, o‘quvchilar kompetensiyalariga ta’siri hamda metodni o‘quv jarayoniga joriy etish mexanizmlari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Metod orqali o‘quvchilarda iqtisodiy fikrlash, tadbirkorlik madaniyati, matematik amaliy ko‘nikmalar, hunarmandchilik jarayonlarini tahlil qilish va optimallashtirish kompetensiyalari shakllanishi asoslanadi. Shuningdek, tajriba-sinov natijalariga asoslangan holda metodning samaradorlik ko‘rsatkichlari keltiriladi.