(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezisda oshqozon yarasi kasalligining kelib chiqish sabablari, uni erta aniqlashda qo‘llaniladigan tibbiy diagnostika usullari hamda davolash jarayonida shifokor tavsiyalarining o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda oshqozon yarasining asosiy omillari sifatida Helicobacter pylori bakteriyasi, stress, noto‘g‘ri ovqatlanish, spirtli ichimliklar va ayrim dorilarning salbiy ta’siri keltirib o‘tiladi. Tezisda erta tashxislashning bemorning sog‘ayishida muhim rol o‘ynashi, endoskopiya va laborator tahlillarning diagnostik ahamiyati, shuningdek, parhez, dori vositalari va sog‘lom turmush tarziga rioya etishning ahamiyati yoritiladi. Shifokor tavsiyalariga amal qilish kasallikning qaytalanishini oldini olishda hal qiluvchi omil ekanligi ta’kidlanadi.