(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda tabiiy fanlar ta’limiga STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvini joriy etishning nazariy va amaliy asoslari har tomonlama yoritiladi. Maqolada XXI asr sharoitida raqamli texnologiyalar, sanoatning avtomatlashtirilishi va intellektual mehnat ulushining ortishi ta’lim tizimi oldiga qo‘yayotgan yangi talablar, xususan, o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muammoni hal qilish, kreativ yondashuv va jamoada ishlash kompetensiyalarini shakllantirish zarurati asoslab beriladi. Shu nuqtai nazardan, ayniqsa boshlang‘ich ta’lim bosqichida o‘quvchilarning tabiiy fanlarga qiziqishini erta bosqichdanoq qo‘llab-quvvatlash va rivojlantirishda STEAM yondashuvining pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi.