(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Axborot texnologiyalari jadal rivojlanish davriga kirib kelgan hozirgi zamonda, kichik o‘lchamli, mobil va tarmoqda bog‘langan qurilmalardan keng foydalanilmoqda. Bu qurilmalar nafaqat foydalanuvchiga qulaylik va unumdorlik, balki kundalik turmush tarzining barcha sohalariga zamonaviy yondashuvni olib kirishi bilan ajralib turadi. Kichik o‘lchamli va batareya quvvati bilan chegaralangan qurilmalarda hisoblash quvvatini oshirish, resurslarni tejash va foydalanuvchiga maksimal xizmat ko‘rsatish yo‘llari izlanmoqda. Shu sababli, energiya sarfini optimallashtirishga imkon beruvchi, samarali va ixcham modelga ega bo‘lgan neyron tarmoqlarning ahamiyati kundan-kunga ortib bormoqda. Bu esa mobil va IoT qurilmalar uchun o‘ziga xos yechimlar ishlab chiqishni talab qilmoqda.