(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasida ommaviy tadbirlar o‘tkazish jarayonida fuqarolarning konstitutsiyaviy huquqlarini ta’minlash va ularni kuchaytirish masalalari keng qamrovda tahlil qilinadi. Maqolada yig‘ilish, miting va namoyishlar o‘tkazish erkinligining huquqiy asoslari, ularning demokratik jamiyatdagi o‘rni hamda yangi tahrirdagi Konstitutsiyada belgilangan kafolatlar ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, mamlakatda amalga oshirilayotgan normativ-huquqiy islohotlar, davlat organlari faoliyatidagi o‘zgarishlar, fuqarolik jamiyati institutlarining o‘sib borayotgan roli va mavjud muammolar chuqur tahlil etilgan. Maqolada xalqaro tajriba, xususan Yevropa, AQSh va boshqa demokratik davlatlar amaliyoti bilan taqqoslashlar keltirilib, ularning O‘zbekiston sharoitiga mos keladigan jihatlari aniqlangan.