(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining erkin va farovon hayot garovi sifatidagi o‘rnini tahlil qiladi. Maqolada Konstitutsiyaning qabul qilinish tarixi, huquqiy mohiyati, asosiy printsiplari va jamiyat hayotidagi ahamiyati batafsil yoritilgan. Shuningdek, maqolada shaxs huquqlari va erkinliklari, iqtisodiy va ijtimoiy farovonlikni ta’minlovchi kafolatlar, davlat hokimiyatining tashkil etilishi va qonuniyligi, demokratik qadriyatlar va jamiyat taraqqiyoti bilan bog‘liq masalalar tahlil qilindi.