(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida shaxsning dastlabki huquqiy himoyasini ta’minlovchi “Miranda” tushunchasi, uning mazmun mohiyati, jinoyat-protsessual normalarda aks etishi va ijtimoiy hayotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Konstitutsiyaviy normalar, jinoyat-protsessual kodeksdagi mexanizmlar, shaxsiy huquqlarni himoya qilish, adolatli sudlovni amalga oshirish va davlat organlarining fuqarolar oldidagi javobgarligi nuqtai nazaridan yoritiladi. Maqolada shuningdek xalqaro standartlar bilan solishtirish, amaliy misollar va ijtimoiy ta’sirlar keltirilgan.