(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мақолада 2023 йилги ўзгаришлардан кейинги Ўзбекистон Республикаси Конституциясининг янги таҳрири таҳлил қилиниб, унинг ҳуқуқий, сиёсий, иқтисодий ва ижтимоий соҳалардаги стратегик аҳамияти очиб берилган. Муаллиф Конституциянинг инсон ҳуқуқларига йўналтирилганлиги, давлат ва жамият муносабатларидаги янгича парадигма, маҳаллий бошқарув тизимидаги ислоҳотлар ва суд-ҳуқуқ соҳасидаги кафолатларни илмий асосда кўриб чиқади. Шунингдек, янги Конституциянинг мамлакатнинг узоқ муддатли истиқболдаги тараққиёти учун “пойдевор” сифатидаги ўрни илмий-назарий жиҳатдан асосланади.