(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Konstitutsiya davlat hayotida eng muhim, asosiy va bosh hujjat sanaladi. Har bir demokratik jamiyat taraqqiyotining ishonchli poydevori bo‘lmish konstitutsiya inson oʻzligini anglashi, huquq va erkinliklarini his etishi hamda o‘z salohiyatini namoyon etishida muhim rol o‘ynaydi. U davlat boshqaruvining asosiy tartib-qoidalarini belgilab beradi hamda jamiyatda adolat va barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi. Konstitutsiya muqaddasligi uning har bir bandida xalq irodasi va manfaatlarining mujassamlanganidadir. U davlat bilan fuqarolar o‘rtasidagi ishonch ko‘prigini o‘rnatish, jamiyatda tinchlik va totuvlikni mustahkamlash, inson qadrini ulug‘lash kabi oliy tamoyillarning kafolati sifatida doimiy ahamiyatga ega.