(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Har bir jamiyat taraqqiyotida inson qadri, huquqlari va erkinliklari asosiy o‘rin tutadi. Jamiyat taraqqiyotining poydevori ham ana shu qadriyatga, inson sha’ni va huquqini har doim ustuvor deb bilishda, uni himoya qilishda va ta’minlashda namoyon bo‘ladi. Bu borada, bugungi globallashuv sharoitida har bir mustaqil davlat o‘zining tarixiy tajribalarini, zamonaviy talablarni chuqur va tizimli o‘rganib, o‘z Konstitutsiyasiga yangicha yondashuv asosida o‘zgartirishlar kiritish zarurligini his qilib bormoqda. Inson qadri ulug‘langan jamiyat sari intilish, demokratik va huquqiy davlat qurish yo‘lidagi eng muhim vazifaning kashfiyoti bo‘lib, Konstitutsiyaning yangicha bosqichiga bosqichma-bosqich o‘tish jarayoni muhim ahamiyat kasb etmoqda.