(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Oʻzbekiston Respublikasi Qizil kitobiga kiritilgan noyob manzarali oʻsimlik – Sallagullar (Eremurus) turkumi haqida batafsil maʼlumot beradi. Oʻsimlikning biologik xususiyatlari, uning yoʻqolib ketish sabablari (tabiiy yashash joylarining oʻzlashtirilishi, noqonuniy yigʻish) hamda ularni muhofaza qilish boʻyicha amalga oshirilayotgan choralar (qoʻriqxonalar, kultivatsiya) yoritilgan. Sallagullar Oʻrta Osiyo florasining qimmatli vakili sifatida taʼkidlanadi.