(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada matematika ta’limida matematik savodxonlikni rivojlantirishning dolzarb masalalari hamda bu jarayonda real hayotiy masalalardan foydalanishning o‘rni atroflicha yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy xulosalar chiqarishi, matematik bilimlarni amaliy vaziyatlarda qo‘llay bilishi raqobatbardoshlikning asosiy ko‘rsatkichlaridan biri hisoblanadi. Tadqiqot davomida real hayotiy vaziyatlardan olingan masalalar orqali o‘quvchilarning tahliliy fikrlashi, mantiqiy strukturalashtirish ko‘nikmalari, sonli ma’lumotlarni tahlil qilish, grafik hamda jadval bilan ishlash qobiliyatlari sezilarli darajada oshishi ilmiy jihatdan asoslab berildi.