(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada duolarning mazmuniy tuzilishi, lingvistik xususiyatlari va ularning semantik tadqiqiga oid nazariy yondashuvlar tahlil qilinadi. Duoning tarixiy ildizlari, tarkibiy qismlari, semantik qurilishi hamda nutqiy xususiyatlari ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqot natijalari duolarning nafaqat diniy, balki psixologik va ma’naviy hodisa sifatida ham keng ko‘lamli ta’sirga ega ekanini ko‘rsatadi.