(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada soqiy obrazi oshiqning ruhiy holatini o‘zgartiruvchi faol kuch sifatida namoyon bo‘lib, u faqat may tarqatuvchi emas, balki oshiqning taqdiriga bevosita ta’sir qiluvchi ma’naviy yo‘lboshchi sifatida gavdalantirilgan. Soqiyga murojaatlar orqali Ogahiy oshiqning ichki iztirobii va ilohiy zavqqa bo‘lgan intilishlarini yanada kuchaytirgan.Shu tariqa, bu g‘azallarda soqiy obrazi oshiqning ma’naviy holatini sinovdan o‘tkazuvchi, unga ijodiy va ruhiy qudrat bag‘ishlovchi markaziy poetik qahramonga aylanganligi tasvirlangan