(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada 18–19-asr o‘zbek adabiyotida hukmdor-shoirlar, xususan, Ubaydiy va Amiriylarning ijodi, siyosiy faoliyati hamda adabiy jarayonlarga ta’siri ilmiy tahlil qilinadi. Maqolada mazkur ikki ijodkorning adabiyotdagi mavqei, she’riy merosining mazmun-mohiyati, saroy adabiy muhitining shakllanishi va rivojlanishidagi o‘rni o‘rganilgan. Shuningdek, hukmdorlarning madaniy hayotga qo‘shgan hissasi, ularning davr adabiy-estetik qarashlari o‘rtasidagi bog‘liqlik metodologik asosda yoritilgan.