(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Qul Ubaydiyning badiiy merosida shoh fazilatlari talqini va shoir tafakkuri o‘rtasidagi o‘zaro uyg‘unlik ilmiy tahlil qilinadi. Muallifning ruboiy va g‘azallarida ilgari surilgan odillik, donishmandlik, rahbarlik mas’uliyati hamda insoniy kamolot tushunchalari bilan shoirning ma’naviy-estetik qarashlari o‘rtasidagi bog‘liqlik ochib beriladi.