(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Musiqa terapiyasi nutqida nuqsoni bo‘lgan bolalar rivojlanishida muhim o‘rin tutadi. Ritm, melodiya va qo‘shiq orqali bolalarda nafasni boshqarish, talaffuz aniqligi va artikulyatsion harakatlar faollashadi. Tadqiqotlar musiqa terapiyasi neyropsixologik jarayonlarni faollashtirib, nutq markazlari faoliyatini rag‘batlantirishini ko‘rsatadi. Shu bois, logopedik mashg‘ulotlarga musiqa elementlarini kiritish samaradorlikni oshiradi va bolalarning nutqni o‘zlashtirish jarayonini tezlashtiradi.