(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning nasriy merosining yuksak namunalaridan biri bo‘lgan “Mahbub ul-qulub” asaridagi tasavvufiy g‘oyalar tahlil qilinadi. Asarda insonning ruhiy poklanishi, nafs tarbiyasi, komil inson konsepsiyasi, sabr, shukr, qanoat, saxovat va adolat kabi axloqiy fazilatlarning tasavvufiy talqini yoritilgan. Maqolada shuningdek Navoiyning muhabbat haqidagi tasavvufiy qarashlari, uning inson ruhiyatini poklovchi kuch sifatidagi o‘rni tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, “Mahbub ul-qulub” asari bugungi kunda ham o‘z ma’naviy-axloqiy ahamiyatini yo‘qotmagan bo‘lib, komil inson tarbiyasida muhim manba sifatida qadrlanadi.