(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Z.M. Boburning “Boburnoma” asari tarixiy-adabiy manba sifatida tahlil qilinadi. Asarning tarixiy voqealarni yoritish, geografik va etnografik ma’lumotlar berish, shuningdek, adabiy tafakkur va badiiy tasvirlar orqali mumtoz o‘zbek adabiyotidagi o‘rni ko‘rsatiladi. Maqolada asarning tarixiy va adabiy merosi, shuningdek, keyingi avlod adabiyotiga ta’siri ham ko‘rib chiqilgan.