(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada kiberjinoyatlarning zamonaviy shakllari, ularning ijtimoiy-iqtisodiy xavfini baholash, sodir etilish mexanizmlari va ularni aniqlash, fosh etish hamda oldini olishning samarali strategiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda O‘zbekistondagi amaliy holatlar, xalqaro tajribalar va zamonaviy texnologiyalar — sun’iy intellekt, big data va blokcheyn tizimlari — asosida kiberjinoyatlarni aniqlash va profilaktika mexanizmlari ko‘rib chiqildi. Maqola ilmiy-amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan bo‘lib, davlat organlari, biznes va fuqarolar o‘rtasidagi hamkorlikni rivojlantirishga qaratilgan.