(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada homilador ayollarda qalqonsimon bez kasalliklarining kechishi, ularning homiladorlik va ona salomatligiga ta’siri hamda samarali diagnostika va davolash usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda qalqonsimon bezning giperfunktsiyasi, gipofunksiyasi va yallig‘lanish kasalliklari homiladorlik jarayoniga qanday ta’sir ko‘rsatishi, shuningdek, bemorlarni nazorat qilish va davolash strategiyalari o‘rganildi. Maqola homilador ayollarda qalqonsimon bez kasalliklarini samarali nazorat qilish va reabilitatsiya qilishga oid tavsiyalar bilan boyitilgan.