(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada yiringli yallig‘lanish kasaliklarida bemorlarni parvarish qilishda hamshiralik jarayonining roli, uning samarali tashkil etilishi va klinik natijalarga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda yallig‘lanish jarayonining patofiziologiyasi, infektsion agentlar bilan kurash, bemorlarni monitoring qilish, antiseptik va gigiyenik chora-tadbirlarni qo‘llash, shuningdek, reabilitatsiya va profilaktika bo‘yicha amaliy tavsiyalar o‘rganildi. Maqola hamshiralik amaliyotini takomillashtirish, kasallikning asoratlarini kamaytirish va bemor xavfsizligini ta’minlashga qaratilgan.