(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu matnda o‘zbek adabiyotida ayol obrazining shakllanishi, uning turli davrlardagi mazmuniy talqinlari hamda Ulug‘bek Hamdamning “Ota” romanidagi ayollar qiyofasi tahlil qilinadi. Matnda Oychechak opa, Yog‘du va Sevinch kabi obrazlar o‘ziga xos xarakteri, ruhiy kechinmalari va ijtimoiy o‘rni bilan ko‘rib chiqilgan. Har bir obraz orqali jamiyatdagi ayollarning turli hayotiy qiyofalari, qadriyatlar bilan modern qarashlar to‘qnashuvi, onalik, sadoqat, iztirob va ayolning baxtga bo‘lgan tabiiy intilishi yoritiladi. Shuningdek, romandagi ism berish masalasi, avlod davomiyligi va oilaviy mas’uliyat mavzuları ham tahlil markaziga qo‘yilgan. Matn roman va undagi ayollar obrazi orqali jamiyat uchun muhim bo‘lgan ma’naviy axloqiy muammolarni ochib beradi.