(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Yusuf va Zulayho obrazining genezesi — uning diniy manbalardagi ildizlari, tarixiy shakllanish jarayoni, Sharq adabiy an’anasida yuksalishi va tasavvufiy hamda badiiy talqinlar orqali yanada boyib borishi keng yoritiladi. Qissa avvalo Qur’oni karimdagi Yusuf surasiga tayanadi; keyinchalik mufassirlar, tasavvuf ahli, mumtoz shoir va yozuvchilar tomonidan turfa ma’nolar bilan boyitilib, Sharqning eng yuksak ishq falsafasiga aylangan. Asarda aks etgan ruhiy komillik, muhabbatning yuksak talqini, poklik, sabr, sadoqat va ilohiy hikmat kabi masalalar asosiy tahlil markazida turadi.