(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr o‘zbek she’riyatining yirik namoyandalaridan biri bo‘lgan Nodiraning poetik merosi timsollar tizimi asosida o‘rganiladi. Unda shoiraning lirikasiga xos an’anaviy va o‘ziga xos obrazlar, ramzlar, badiiy timsollar, ular vositasida ifoda etilgan ma’naviy-estetik tamoyillar tahlil qilinadi. Tadqiqot metodologiyasi sifatida qiyosiy poetik tahlil, kontekstual yondashuv va semantik tahlil usullari qo‘llanadi. Maqola Nodira poetikasining timsoliy qatlamini keng qamrab olib, shoiraning badiiy olamini teranroq anglashga xizmat qiladi.