(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yapon va o‘zbek tillaridagi sanoq qo‘shimchalari lingvistik jihatdan qiyosiy tahlil qilinadi. Yapon tilida sanoq qo‘shimchalari otlarning turiga qarab o‘zgarishi va maxsus kategoriyalar bilan bog‘lanishi o‘rganiladi. O‘zbek tilida esa sanoq qo‘shimchalari umumiyroq ishlatilishi va qanday kontekstlarda o‘zgarishi ko‘rib chiqiladi. Maqolada bu qo‘shimchalarning grammatik va semantik jihatlari o‘rganilib, ularning o‘xshashlik va farqlari aniqlanadi. Maqolada yapon va o‘zbek tillarida sanoq qo‘shimchalari tizimi va ularning lingvistik xususiyatlari chuqurroq yoritiladi.