(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Turk xoqonligi davrida, suv resurslarini boshqarish va iqtisodiy munosabatlar muhim ahamiyatga ega bo’lgan. Turk xoqonligi hududlarida ko’chmanchi turmush tarzi va o’troq turmush tarzi saqlab qolgan, ammo iqtisodiy va madaniy rivojlanish uchun sug’orish va yer boshqaruvi tizimlariga katta e’tibor qaratilgan. Xalqaro aloqalar, xususan Eron, Xitoy va Vizantiya bilan bo’lgan diplomatik va savdo munosabatlari mintaqa rivojiga muhim ta’sir ko’rsatdi.