(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zoologiya — hayvonot hayoti, ularning xulqi, ekologiyasi va evolyutsiyaga moslashuvi haqida o‘rgatuvchi biologiyaning muhim yo‘nalishidir. Biroq, an’anaviy darslar ko‘pincha talabalarni faol o‘rganishga jalb qilmaydi va 21-asr sharoitida zarur bo‘lgan tanqidiy fikrlash hamda ilmiy izlanish ko‘nikmalarini rivojlantirmaydi. Shu sababli, interaktiv metodlar va zamonaviy ta’lim texnologiyalarini joriy etish orqali zoologiya ta’limini jonli, o‘quvchi markazida va amaliy-tajriba asosida qilish kerak. Ushbu maqolada adabiyotlar tahlili, taqqoslash, amaliy qo‘llash hamda texnologiyalarni baholash asosida sinf sharoitida qo‘llash mumkin bo‘lgan eng samarali usullar ko‘rib chiqildi. Natijada, virtual laboratoriya, interaktiv mikroskop, raqamli model va simulyatsiyalar, o‘yinlashtirish, hamda onlayn hamkorlik platformalari yordamida darslarni yanada qiziqarli va samarali qilish mumkinligi aniqlangan. Biroq, buning uchun texnologiyani faqat yangilik sifatida emas — maqsadga muvofiq, o‘qituvchining tayyorgarligi va to‘g‘ri infratuzilma zarurligi ta’kidlanadi.