(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tashkilot madaniyati va ayol liderligin o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ilmiy va sodda tarzda bayon qilinadi. Tashkilot madaniyati – korxona yoki muassasaning qadriyatlari, me’yorlari, boshqaruv tamoyillari va xodimlar o‘rtasidagi munosabatlar tizimi sifatida qaraladi. Ayol liderligining zamonaviy boshqaruvdagi o‘rni va uning o‘ziga xos fazilatlari, jamoaga ta’siri va innovatsion yondashuvlarni kuchaytirishdagi roli haqida so‘z boradi. Ushbu maqolada ayol rahbarlarning tashkilot madaniyatini sog‘lomlashtirish, adolat, shaffoflik va hamkorlik tamoyillarini mustahkamlashdagi o‘rni alohida ta’kidlanadi. Shu bilan birga, ayol liderligi rivojiga to‘sqinlik qilayotgan ijtimoiy-stereotiplar, gender tenglik muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda ochib beriladi. Ushbu tadqiqot natijalari ayol liderligi tashkilot samaradorligini oshirishda muhim omil ekanini bildiradi.