(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga Konstitutsiya mavzusini o‘qitishda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan innovatsion metodlar, didaktik yondashuvlar va interaktiv texnikalar ilmiy asosda tahlil qilinadi. 6–10 yoshli bolalarning psixologik xususiyatlari hisobga olingan holda, ularga inson huquqlari, erkinliklar va Konstitutsiya tushunchalarini sodda, qiziqarli va tushunarli shaklda yetkazishning samarali usullari ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’limda huquqiy madaniyatni shakllantirishning erta bosqichdan boshlanishi zarurligini asoslab beradi.