(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada chang cholg‘usining o‘zbek musiqa madaniyatidagi o‘rni, uning tarixiy shakllanish bosqichlari, XX asrda amalga oshirilgan modernizatsiya jarayonlari hamda zamonaviy ijrochilikdagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada A.Petrosyans rahbarligida o‘tkazilgan cholg‘ularni modernizatsiyalash tajribalari, changlar oilasining yaratilishi va ularning orkestr tarkibidagi o‘rni haqida ma’lumotlar keltiriladi.